Wikplayer

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Περί ποιητών

μοι εστάθη δε εις τον νουν να ομιλήσω διά τους ανθρώπους όπου ασχολίαν έχουσι περί τας λέξεις και εμβαπτιζόμενοι εις αυτάς φανερώνουν νοήματα και πάθη και μυστήρια πλήθια εις τους οφθαλμούς των ανθρώπων.

και αυτοί ας έχουν μέλλησιν διά το σώμα αυτών. ότι μιαρό και ακάθαρτο σώμα λέξεις ομοίας παράγει. και ας έχουν μέλλησιν διά τον ρυθμόν του αίματος αυτών. ότι ο ρυθμός του αίματος, ρυθμός του λόγου αυτών.

πριν δε σκύψουν εις χαρτίον λευκόν, ας καθαρίσουν το σώμα τους παντός ρύπου και τύπου και ας χαράξουν γραμμήν από το Κέντρον του ουρανού εις το κέντρον της καρδίας αυτών. και έτσι ας βυθιστούν εις την σιωπήν και ας εκτείνουν τα χέρια τους εις τας άκρας του ορίζοντος, Δύσιν και Ανατολήν και στρέφοντας ολόγυρα εις Βορράν και Νότον ας εύρουν τον ρυθμό του λόγου όπου έρχεται εις τα χείλη.

έπειτα δε ας προστρέξουν εις τόπον αναμεσό φωτός και σκότους διά να μη είναι ούτε εις το φως ούτε εις το σκότος αλλά αναμεσό αυτών. και ας σπάσουν το σώμα αυτών, τα μέλη των εις κομμάτια και ας αναμίξουν αυτά μετά των λέξεων να φαίνονται οι σάρκες και τα εντόσθια αυτών μέσα στις λέξεις και ο πόνος αυτών ποταμός μέσα στη φωνή τους όπου τίποτα δεν τον σταματά και η οδύνη αυτών ωσάν κόκκινη βροχή επάνω εις τις κεφαλές των ανθρώπων.

και ας στείλουν τη φωνή και τα μέλη τους εις τους ανθρώπους· ότι έτσι είναι αυτοί  διά να μοιράζουν το σώμα και το αίμα του Λόγου τους εις τα διψασμένα και έρημα στόματα των ανθρώπων.

και γράφοντας ας ανοίγουν τας Φλέβες των και εκεί ας εμβαπτίζουν την πένναν αυτών.

Μιχάλης Δήμου - Εγχειρίδιο του Ιωάννη-Lukas Silverstone, Εγγλέζου ταξιδιώτη εις Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου